• logo
  • Kontaktujte nás
    0949 241 750
    Po - Pia: 9:00 - 16:00
  • Môj profil
  • je prázdny
    za 0.00 €
VEMICA.SK
   
 Novinky
Vernostný program

Zaregistruj sa v našom e-shope ako náš verný zákazník a zbieraj body za každý nákup. Už pri registrácii získaš 10 bodov ako bonus. Nazbierané body potom uplatníš ako zľavu na celý nákup. Zľava sa vzťahuje aj na akciové produkty! Zobraziť viac...

 Dopravu zabezpečuje
 Podporované platby
-10%

Slnečnicový lecitín tekutý /5kg

Slnečnicový lecitín tekutý /5kg
(obrázky majú len ilustračný charakter)
ID produktu
1000032
Bežná cena: 120.00 € s DPH / ks, Ušetríte: 12.00 € s DPH / ks (10%)
90.00 € bez DPH
108.00 €Cena s DPH
• náhrada vajec a masla • vhodný pre vegánsku kuchyňu • geneticky nemodifikovaný • bez alergénov • 5kg

Popis


 
Slnečnicový lecitín je čisto prírodný, rastlinný doplnok ľudskej výživy, ktorý je alternatívou sójového lecitínu. Slnečnica ako plodina nie je spájaná s genetickou modifikáciou a nie je alergénom. Výhodou slnečnicového lecitínu je jeho neutrálna chuť a vôňa. Lecitín patrí medzi tzv. fosfolipidy, ktoré tvoria hlavnú časť všetkých bunkových membrán, teda obal nervových, svalových a iných buniek ľudského tela. Hoci slnečnicový lecitín obsahuje spektrum prospešných fosfolipidov, jeho hlavnou účinnou látkou je fosfolipid fosfatidylcholín (cholín).
 
Výživové vplyvy užívania cholínu pre organizmus:
 
- Cholín prispieva k správnej látkovej premene homocysteínu. Homocysteín je aminokyselina, ktorú má v krvi každý človek a ktorá vzniká štiepením bielkovín. Jej  vysoká hladina  poškodzuje cievy, v dôsledku čoho vzniká náhla cievna príhoda, ischemická choroba srdca a zvyšuje sa riziko kôrnatenia tepien.

- Cholín prispieva k správnej látkovej premene lipidov, teda pomáha udržiavať cholesterol v rozpustnej forme a zamedzuje jeho ukladaniu v cievach. Je dôležitou súčasťou žlče, nevyhnutnej na trávenie tukov.

- Cholín prispieva k udržaniu normálnej funkcie pečene. Ak v strave nie je dostatok cholínu, dôsledkom môže byť hromadenie veľkého množstva tuku v pečeni, tzv. stukovatenie pečene.
 
Použitie
Lecitín ako čisto prírodná látka vo forme emulgátoru v potravinách zabraňuje oddeleniu vody od oleja, prispieva k väčšiemu objemu cesta a spomaľuje žltnutie tukov. Lecitín je vhodné použiť pri domácom pečení chleba a koláčov, pri výrobe domácej čokolády, poliev, ďalej ako náhradu žĺtkov a masla.

  • do cesta na chlieb: 1 lyžicu lecitínu  na 1 kg zmesi
  • ako náhrada vajec: 1 lyžica nahradí 2 žĺtky
  • ako potravinový doplnok: odporúča sa 1 čajová lyžička denne

 
Zloženie: Lecitín zo slnečnice.
 
Všeobecné pokyny a upozornenia
Uskladňujte mimo dosahu malých detí. Nevhodné pre deti do 3 rokov. Skladujte v suchu a po otvorení vždy obal dôkladne uzavrite.

-
 
Súbory cookies používame pre správne fungovanie našej webovej stránky a jej funkcií. Pomocou súborov cookies si tiež napríklad pamätáme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pre vás relevantnosť zobrazovaných reklám, počítame návštevnosť stránok a pamätáme si vaše nastavenia vykonané na stránke.