Zaregistruj sa v našom e-shope ako náš verný zákazník a zbieraj body za každý nákup. Už pri registrácii získaš 10 bodov ako bonus. Nazbierané body potom uplatníš ako zľavu na celý nákup. Zľava sa vzťahuje aj na akciové produkty! Zobraziť viac...
Popis
Ľudské telo, podobne ako iné živé organizmy nie je navrhnuté tak, aby dokázalo efektívne vstrebať syntetické vitamíny a minerály. Problémom dnešnej doby je prijať dostatočné množstvo tzv. odporúčanej dennej dávky vitamínov a minerálov v prirodzenej podobe.
Mleté listy zeleného jačmeňa sú výbornou voľbou pre zabezpečenie komplexného prísunu výživných látok, ktoré naše telo potrebuje každý deň.
Asi po 200 dňoch klíčenia, kedy mladá rastlinka jačmeňa dosiahne vrchol nutričných hodnôt, sú mladé zelené lístky zozbierané a následne sušené na vzduchu, aby sa tak plne zachovali výživné hodnoty. Od tejto fázy je aj odvodený názov „zelený jačmeň“ alebo „ mladý jačmeň“, kedy sú lístky krásne zelené, bez prítomnosti zrna. Presiahnutím tejto fázy klíčenia dochádza k presunu živín z listov na výživu a rast jačmenného klasu.
Vláknina obsiahnutá v zomletých lístkoch zeleného jačmeňa vyvoláva pocit sýtosti a napomáha priechodu nestrávených zvyškov potravy tráviacim traktom, čím zabraňuje zápche a hnačke, čo má v konečnom dôsledku pozitívny vplyv na celkové zdravie človeka.
Výživové hodnoty v 100 g - zelený jačmeň:
Energetická hodnota 1211 kJ / 285 kcal
Bielkoviny 16 - 24 g
Sacharidy 32 - 48 g
Tuky 4 - 6 g
Vláknina 19 - 29 g
Chlorofyl 407 – 611 mg
Dávkovanie - Zelený jačmeň:
2 g (1 čajová lyžička) Zeleného jačmeňa / 1 až 2 krát denne
Zloženie
Prášok z mletých listov zeleného jačmeňa
Všeobecné pokyny a upozornenia
Neprekračujte stanovené dávkovanie. Výrobok zelený jačmeň nesmie byť použitý ako náhrada pestrej stravy. Uskladňujte mimo dosahu malých detí. Nevhodné pre deti do 3 rokov. Ide o dehydratovaný výrobok. Skladujte v suchu a po otvorení vždy obal dôkladne uzavrite. Povolená odchýlka hmotnosti + 2%.
Výrobca
VEMICA, s.r.o.
Schválené Úradom verejného zdravotníctva SR č. OHVBPKV/7151/2011/Kr.