Psylliový chlebík
Psylliový chlebík
Psylliový chlieb odskúšaný a je výborný! U nás sa pečie najmä pre dvoch diabetikov, ale ocenia ho aj celiatici, nakoľko je bez múky a tí, čo chcú zdravšiu verziu bežného chleba a dobré trávenie.Diabetici, ktorí počítajú sacharidové jednotky, LOW CARB priaznivci, tak tento bochníček má len 4 gramy sacharidov, teda 0,4 SJ.
PS: nezabúdajte dostatočne piť, nakoľko chlebík obsahuje veľa vlákniny!!!
Potrebujeme:
- 4PL Psyllium VEMICA
- 100g najemno nastrúhaného syra
- 4 (L) vajcia
- troška rasce
- 1/2 ČL soli (podľa slanosti syra)
- 1/2 ČL sódy VEMICA
- voliteľné: ľanové semienka, rozmarín, sušené rajčiny,...
Postup:zmiešajte všetky suroviny do hustého mazľavého cesta, nechajte 15 min. odstáť. Vytvarujte malý bochníček a dajte piecť na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte 40-45min. pri 170 stupňoch do zlatista.
Dobrú chuť!!!