• logo
  • Kontaktujte nás
    0949 241 750
    Po - Pia: 9:00 - 16:00
  • Môj profil
  • 1 ks
    za 14.00 €
VEMICA.SK
   
 Novinky
Vernostný program

Zaregistruj sa v našom e-shope ako náš verný zákazník a zbieraj body za každý nákup. Už pri registrácii získaš 10 bodov ako bonus. Nazbierané body potom uplatníš ako zľavu na celý nákup. Zľava sa vzťahuje aj na akciové produkty! Zobraziť viac...

 Dopravu zabezpečuje
 Podporované platby
-5%

Slnečnicový lecitín v prášku /2kg

Slnečnicový lecitín v prášku /150g
(obrázky majú len ilustračný charakter)
ID produktu
1000025
Bežná cena: 108.00 € s DPH / ks, Ušetríte: 6.00 € s DPH / ks (5%)
85.00 € bez DPH
102.00 €Cena s DPH
• slnečnicový lecitín v prášku • výživový doplnok schválený Úradom verejného zdravotníctva SR •

Popis

Slnečnicový lecitín je čisto prírodný, rastlinný doplnok ľudskej výživy, ktorý je alternatívou sójového lecitínu. Slnečnica ako plodina nie je spájaná s genetickou modifikáciou a nie je alergénom. Výhodou slnečnicového lecitínu je jeho neutrálna chuť a vôňa. Lecitín patrí medzi tzv. fosfolipidy, ktoré tvoria hlavnú časť všetkých bunkových membrán, teda obal nervových, svalových a iných buniek ľudského tela.
Hoci slnečnicový lecitín obsahuje spektrum prospešných fosfolipidov, jeho hlavnou účinnou látkou je fosfolipid fosfatidylcholín (cholín). Výživové vplyvy užívania cholínu pre organizmus:

- Cholín prispieva k správnej látkovej premene homocysteínu. Homocysteín je aminokyselina, ktorú má v krvi každý človek a ktorá vzniká štiepením bielkovín. Jej  vysoká hladina  poškodzuje cievy, v dôsledku čoho vzniká náhla cievna príhoda, ischemická choroba srdca a zvyšuje sa riziko kôrnatenia tepien.

- Cholín prispieva k správnej látkovej premene lipidov, teda pomáha udržiavať cholesterol v rozpustnej forme a zamedzuje jeho ukladaniu v cievach. Je dôležitou súčasťou žlče, nevyhnutnej na trávenie tukov.

- Cholín prispieva k udržaniu normálnej funkcie pečene. Ak v strave nie je dostatok cholínu, dôsledkom môže byť hromadenie veľkého množstva tuku v pečeni, tzv. stukovatenie pečene.

 
Návod na použitie
Odporúča sa 1/2 čajovej lyžičky prášku lecitínu užiť spolu s jedlom. Nezabudnite vždy zapiť pohárom vody alebo inej tekutiny.
Ďalšie použitie
Alternatívou je pridanie prášku lecitínu do jogurtov, cereálnych pokrmov, kaší, polievok a do cesta na pečenie. Lecitín ako čisto prírodná látka vo forme emulgátoru v potravinách zabraňuje oddeleniu vody od oleja, prispieva k väčšiemu objemu cesta a spomaľuje žltnutie tukov. Lecitín je vhodné použiť aj pri domácom pečení chleba a koláčov. Odporúčané dávkovanie do cesta na chlieb predstavuje 2 - 3g na 1 kg zmesi.
 
 Dávkovanie
1 g (1/2 čajovej lyžičky) Slnečnicového lecitínu / 1 až 2 krát denne. Pri zvýšenom cholesterole je možné po porade s lekárom dennú dávku zvýšiť.
 
Všeobecné pokyny a upozornenia
Neprekračujte stanovené dávkovanie.  Výrobok nesmie byť použitý ako náhrada pestrej stravy. Uskladňujte mimo dosahu malých detí. Nevhodné pre deti do 3 rokov, tehotné a dojčiace ženy. Ide o dehydratovaný výrobok. Skladujte v suchu a po otvorení vždy obal dôkladne uzavrite.

 
Zloženie
Lecitín zo slnečnice.
 
Nutričné hodnoty na 100 g
Energetická hodnota    3525 kJ / 842 kcal
Slnečnicový lecitín 96 g
Prirodzený obsah fosfolipidov na 100g:
Fosfatidylcholín (vit. B4) 20 - 22   g
Fosfatidylinozitol (vit. B8) 20 - 22 g
Fosfatidyletanolamín 8 - 10 g
Fosfatidová kyselina 8 - 10 g
 

Výrobca
VEMICA, s.r.o.


 

-
 
Súbory cookies používame pre správne fungovanie našej webovej stránky a jej funkcií. Pomocou súborov cookies si tiež napríklad pamätáme váš preferovaný jazyk, zvyšujeme pre vás relevantnosť zobrazovaných reklám, počítame návštevnosť stránok a pamätáme si vaše nastavenia vykonané na stránke.